Wednesday, July 1, 2009

2 Weeks of Carnivorism (and other adventures)

For those of you keeping up with my blog, I declared a 2 week break from being a vegetarian. I wanted to try all of the meats and fishes and everything that I know I am missing out on because I'm a vegetarian.
Week 1 started with a bang. I had McDonald's, a chicken finger, then, the big day arrived. Shwarma. Shwarma has been in the back of my mind for 5 years now, since my first trip to Israel. Then, during my year off in Israel, I had to fight off the swarms of temptresses (otherwise known as the ferocious carnivores of Kivunim) and fight off my urges. But the idea of shwarma still plagued me. "It's delicious," they would all say, "just one little bite," "it's a taste of heaven." But no, I stuck to my morals and lamb did not touch my lips. Now, my day finally arrived. I was ready to give up all my morals and eat the fruit of the forbidden tree. So I went to Ibrahimiya. Went straight up to the man at "El-Wahed," (tried to make him speak to me in Arabic but he insisted that I don't speak the language) and I ordered my Shwarma.

It was the best thing ever. Unlike Israel, these shwarmas came in a baguette. It was filled with tahina and salata and lots and lots of lamb. For a moment, I thought I could never go back. I started to get nervous. Luckily, Laura (another vegetarian tempted by the aroma of cooked flesh) ate one with me and understood the struggle.

Also- non meat or fish- Subya- coconut milk with tons of sugar. Unbelievable.



Day 3 (or 4, I forget):
Samak (fish). Alexandria, being on the Mediterranean, is THE place for fish (besides the country side in the delta). I see fisherman as early as 7 am when I run on the cornish, and they are still there at sunset. So my brave friends and I set off towards Manshea, a part of Alex really close to downtown to a fish place called "Shaban Lelsamak." The store obviously started as one store front, but I guess was so delicious that it expanded to the whole street. First you walk in and you chose your fish


Then you chose grilled or fried. So we got a mix. Then they sit you down, and first they bring you salata, pita, hummous, and rice.

Then, the big boys come out.
1. Grilled Shrimp.

2. Grilled Big fish

3. Fried Little Fish and Fried Big Fish


(Obviously no fish connoisseur).
Now, the order they brought it out happened to be the order that I liked best. And when I tell you that I don't usually love fish and I died over these fish, I do not lie. I was sucking their bones clean! We were all in heaven. None of us could believe how delicious it was.



Day 4 (or 5):
I lost sight of the goal. Sorry to all of you who were rooting for this becoming a permanent habit, but alas, on day 4 (or 5), I lost all desire to ever put fish or meat in my mouth again. No, nothing happened, per say, no negative effects on my body or belly. Just my conscious. So I cut my 2 weeks very short (abandoning the idea of Egyptian BBQ) and returning to my old way of life. And I couldn't be more happy. So, Mom and Dad, stock pile those naked cutlets and morningstar farms, because I will be needing them when I get back.

In other adventures, this week was park week. I went to 2 different beautiful parks and a zoo. I learned that I shouldn't go to zoos in Egypt, especially when my conscience is hurting from eating so much flesh. People were throwing sticks at the baboons! And these animals were so sad and locked up and people were just throwing all sorts of food at them and the pools for the seals were disgusting and filled with water bottles and plastic bags, and man, it was just not the place for me!

مة! ومغامرات تانية!
١/٧/٢٠٠٩
الاسبوعين دول انا قررت عايزة اكل لحمة! كنت عايزة فاصل من النباتية وعايزة اجرب اللحمة في مصر! بدات اول اسبوع مع مكدونلدس، فراخ، و(اليون الكبير!) شاورمة! انا كنت بافكر في شاورمة من ٥ سناوات، من اول رحلة في اسرائيل. وبعد السنة بتاعتي في اسرائيل، كل اصحابي كانوا بيحبوا الشاورمة وعوزوني اجربها. ولكن كنت عنيدة وبقيت نباتية! ولكن، لسة فكرت في الشاورمة. كلهم قالوا لي، "الشاورمة لذيذة!" "هي احسن اكل في العالم!" "بس لدغة واحدة!" لكن، لا! ما جربتش ابدا! لكن كان يوم جديد وقررت اعوز الشوارمة! وروحت الابراهمية، على طول روحت للمحال "الوحيد" (حاولت اتكلم بعربي ولكن هو نصر الكلام بانجليزية) وطلبت الشاورمة.
كان احسن حاجة في الدنيا. مش زاي اسرائيل، الشاورمة دي في عيش ومش في لفة. كان في تحينة وسلطة وخروف كثيرة!! في لحظة واحدة، انا كنت بافكر انني ابدا هارجع للنباتية. وكنت عصبية شوية. لكن، لورة كنت معايا وهي بردو نباتية واكلت واحد وفهمت الكفاح.
وكمان- في حاجة مش سمك ولا لحمة اسمهة سوبيا وهي لبن جوز هند وسكر كثير. لذيذة.
يوم الثالث او الرابع (نسيت).
سمك.
الاسكندرية احسن مكان للسمل العشان هي على البحر (غرم الريف جنب النيل). انا باشوف الصياد كل صبح الساعة ٧ وانا باجري على الكورنيش وهم لسة موجودين في المغرب. انا واصحابي راحوا منشية، منطقة في اسكندرية قريبة من دون تون، للمحال اسمه شبعان للسمك. المحال اصلا كان محال واحد ولكن كبر العشان هو لذيذ وهو دلوقتي في كل الشارع. اولا، انتي تختر السمك. بعدين تختر مقلي ولا مشوي وطلتنا الاتنين. ويعدين، تقعد، وهم بيحيبوا السلطة، عيش، حمس، ورز. بعدين: السمك!
١. جمبري مشوي
٢. سمك كبير مشوي
٣. سمك كبير وسمك صغير مقلية
والجمباري كان احسن. وانا عادة ما مبحبش سمك وانا ماتت في السمك دا! انا مش باكذب! كننا كلنا في النعيمة! ما مصقش كما احبت السمك.
يوم الرابع او الخامس:
انا اسفة لكلكم اللى عايزيني ابدا اكل اللحمة ولكن في الايام دول، قررت اوقف. مش عايزة اخط لحمة في بئي تاني! ولا حاجة حصلش في جسمي، لكن بس ضميري. وخلصت الاوسبوعين بدري ورجعت للعاداتي العادية. وانا مبسوطة جدا! ماما وبابا، اشتروا التوفو- انا لسة محتاجة!
في المغامرات التانية، الاسبوع دا، روحت جنينات كتيرة. روحت جنينتين مختلفة وحديقة للحياوانات. اتعلمت بلاش تروح حديقة الحياوانات في مصر! الناس بيعالجوا الحياوانات بشكل وحش جدا وشكل الحياوانات حزين وزعلان والبيئة كانت وسخة!

No comments:

Post a Comment